✓ Frakt 89 kr ✓ Snabb leverans

LotusGrill - från idé till design

LotusGrill är en säker, färgstark och snabb kolgrill, med ett stort utbud av tillbehör för att göra BBQ- upplevelsen ännu roligare. Denna innovativa grill utvecklades av LotusGrill GmbH, en expert inom innovativa grillar och tillbehör, baserad på en enkel men genialisk idé. Oavsett om du vill grilla ett snabbt snacks eller ha en stor BBQ-fest, är LotusGrill perfekt för både trädgården och matbordet. Nu kan du njuta av den typiska, läckra kolgrillsmaken utan att behöva vänta länge på att tända grillen eller utsättas för irriterande rök.

LotusGrill finns i flera olika storlekar och glada färger, vilket gör det möjligt för användaren att välja en som passar deras specifika behov och personliga stil.

Så funkar det

  • Den inbyggda batteridrivna fläkten tillför luft till kolen och gör grillen redo för matlagning på bara 3-4 minuter.
  • ON/OFF-reglaget fungerar som en steglös värmereglering och du kan enkelt justera temperaturen efter dina behov.
  • Grillens dubbla ytterlager gör att den yttersta delen inte blir varm och du kan flytta grillen när som helst under användning.
  • Droppskyddet förhindrar att fett droppar ner på kolen och bränns.
  • Grillen demonteras enkelt vilket underlättar vid både rengöring och förvaring.


Den mest miljövänliga grillen på marknaden?

LotusGrill är en genuin mästare på att spara resurser och är jämfört med traditionella kolgrillar behöver LotusGrill endast cirka 400 g kol (modell XL) istället för 3 kg. På ett års grillning har du sparat in en hel del i både pengar och jordens resurser. 

LotusGrills Beech-grillkol är FSC-certifierad. Avverkning och bearbetning av råmaterial kontrolleras och träet kommer från Europa, ingen tropiskt avskogning här inte. Kolen produceras i de modernaste anläggningarna i Europa. Sedan säsongen 2019 kan alla nya LotusGrill-enheter också strömförsörjas med en strömkabel, vilket sparar batterierna när man grillar på hemmaplan. 

Allt material som använts till LotusGrill är återvinningsbart och alla komponenter kan hittas som reservdelar. Genom korrekt användning och vård kommer LotusGrill att vara en följeslagare i många år framöver.

Utmärkelser

LotusGrill har mottagit flera eftertraktade och prestigefyllda utmärkelser, inklusive International Barbecue Award, Red Dot Design Award och Design Plus Award.


LotusGrill GmbH

LotusGrill GmbH, specialisten inom innovativa grillar och tillbehör, uppstod ur det traditionella företaget Lotus, en välkänd tillverkare av hushållsvaror, köksredskap, kokkärl och grilltillbehör. Lotus består av entusiastiska och uppfinningsrika utvecklare som ständigt kommer med nya idéer och förbättringsförslag. Och det är så den nya rökfria LotusGrillen kom till. Grillen baserades på en enkel idé om att göra kolgrillning enkel, snabb och säker. Originalet G340 följdes snart av fler modeller och idag är sortimentet betydligt större med grillar som G280, LotusGrill XL och XXL.

Som ett oberoende familjeföretag lägger Lotus stor vikt inte bara på innovation, utan också på hållbar kvalitet. Människor i mer än 25 länder på olika kontinenter - inklusive USA och Australien - njuter av fisk, kött och grönsaker från LotusGrill.