Antal: 1 personer | Grilltid: 20 min | Svårighetsgrad: medium |
Saftig sea bream med grillade körsbärstomater och romansallat. Det perfekta sommartrion direkt från LotusGrillen! Fisken kan bytas ut till exempelvis aborre, makrill eller piggvar.
GÖR SÅ HÄR- Tänd LotusGrillen och låt den värma upp i ca 4 minuter.
- Hacka grovt de två vitlöksklyftorna och skär löken i ringar. Skär av ett litet stycke av en citron. Skölj av örterna.
- Salta den färska fisken inuti och fyll den sedan med en del av örterna, en av de grovt hackade vitlöksklyftorna och citronbiten.
- Gnugga fisken utvändigt på båda sidor med olivolja, salt och peppar.
- När din LotusGrill värmts upp är det dags att grilla fisken hårt på vardera sida. Fisken bör vändas flera gånger för att inte brännas (vrid eventuellt ned temperaturen på din LotusGrill lite).
- Fräs löken och vitlöken i lite olivolja. Lägg sedan ned körsbärstomaterna, salt och örter. Täck gärna över med lock.
- Dela romansallaten i fyra delar och lägg på grillen i slutet av grillsessionen.
- Kontrollera att fisken är färdig med en gaffel: Sticker gaffeln i ryggen vid sidan av mittbenet. Om fiskfilén lätt kan lossas från benet är din fisk klar.
- När tomaterna är mjuka, ta bort dem från grillen och ta bort örterna.
- Krydda romansallaten med olivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar.
- Servera och njut!
| DU BEHÖVERSea Bream: - 1 Sea Bream
- 1 vitlöksklyfta
- Örter efter smak (t.ex. salvia, persilja, timjan, oregano)
- 1 klyfta ekologisk citron
- Salt & peppar
- Olivolja
Körsbärstomater: - En handfull körsbärstomater
- 1 liten lök
- 1 vitlöksklyfta
- Örter efter smak (t.ex. salvia, persilja, timjan, oregano)
- Salt & peppar
- Olivolja
Romansallat: - Romansallat
- Vit balsamvinäger
- Olivolja
- Salt & peppar
|